De bästa campingplatserna

En av de kanske viktigaste punkterna att bestämma inför sin campingsemester är destinationen. Beroende på vad ni vill ha ut av semestern finns det olika campingplatser som passar olika människor. Sverige har många fina campingplatser men vi har listat några av de bästa destinationerna, från Piteå uppe i norr till Gotland nere i söder. Vill du ha spänning och natur på din campingsemester? Vill du bara ha avslappning och njuta av att bara vara? Det finns en campingplats för alla.

Hafsten Resort, Bohuslän

En av västkustens populäraste campingplatser hittar du väster om Uddevalla och är ett campingområde med 360 tomter och 60 stugor som ligger bara några hundra meter från en sandstrand. Men tycker du inte om att få sand mellan tårna så finns ett nybyggt poolområde med en lång rutschkana, fyra pooler och mini-spa med bastu och bubbelpool. Det här är verkligen en campingplats för den aktiva camparen, om man så vill. Här finns många vattenaktiviteter som motorbåt, kanotuthyrning och trampbåt, men på land finns det också äventyrsgolf, ridning, tennis och det anordnas trubadurkvällar. Om man är ute efter spänning finns Skandinaviens längsta Zipline på området. Vågar du åka?

Pite havsbad, Norrbotten

Uppe i norr hittar du den populära campingen Pite havsbad som ligger i Piteå och bredvid finns den långa sandstranden som brukar kallas för Sveriges riviera. Destinationen är en av norra Europas största anläggningar för turism och konferens med bara 10 mil från polcirkeln. På sommarkvällarna lyser ett magiskt sken eftersom solen lyser 23 timmar om dygnet under juli månad. Med 833 tomter och 230 stugor finns också ett äventyrsbad, ett tivoli och flera restauranger att avnjuta middagen på. Ett ständigt tema för Pite havsbad är avslappning, och letar du lata dagar kan du antingen avnjuta solen på stranden eller få en massage i den stressfria miljön. Under sommaren anordnar Piteå gatufestivalen Piteå Dansar och Ler samt Festspelen för att slappna av och njuta av en öl i kvällssolen.

Kneippbyn Resort, Gotland

På Gotland ungefär 3 km söder om Visby ligger Kneippbyn resort, kanske mest känd för originalhuset Villa Villekulla från de klassiska filmerna om Pippi Långstrump. När det kommer till campingplatser finns olika boendealternativ beroende på prisklass, allt från fiskestuga med havsutsikt till bekväma hotell. Kneippbyn Resort ligger vackert bredvid havet och har även ett vatten- och sommarland som tillsammans har över 85 000 besökare varje år. Byn erbjuder många attraktioner och aktiviteter som bland annat pippi-teater och inom dessa områden finns också många olika restauranger för att du snabbt ska kunna fylla på bränsle när du behöver ny energi.

Det spelar ingen roll om du vill koppla av och mysa i en fiskestuga med havsutsikt, om du vill bada och åka rutschkana eller om du vill ha en lugn kväll med vännerna och med bra musik – det finns en campingplats för alla. Många campingplatser erbjuder ofta roliga vattenaktiviteter, bra restauranger och fina musikevenemang på somrarna, men är du bara ute efter att känna den stressfria miljön och slappna av, så finns det campingplatser som är perfekta för det ändamålet också.