Om bloggen

Välkommen in till min blogg om campinglivet i sin fulla ära där jag på olika sätt kommer att förmedla min egen passion för natur, camping och utomhusaktiviteter. Jag som skriver bloggen heter Johan Björkenäs och det ska bli riktigt kul att få dela med mig av mitt stora intresse.

Camping i Sverige

Hur många känner till att över sex miljoner människor övernattar på campingplatser runt om i Sverige varje år? Det finns med andra ord fler än jag som uppskattar campinglivet och allt vad det innebär. Jag hör dessutom till den kategori campare som tycker att Sverige har otroligt mycket att bjuda på. Det finns alltså härliga campingplatser på nära avstånd, vilket gör det möjligt att uppleva campinglivet på olika sätt. En avstickare från storstadsstressen eller kanske en längre sommarsemester i vårt avlånga land. Tjusningen med att campa är just de oändliga möjligheterna som erbjuds, vilka jag på alla plan försöker utnyttja. Om vintern tar jag med mig husvagnen till fjällen och sommartid försöker jag variera mitt campande på alla tänkbara sätt, men främst i tält. Här på bloggen kommer du att kunna följa mig på mina olika campingäventyr!

Praktisk utrustning

Den vane camparen vet att en bra utrustning gör skillnad och ett syfte med den här bloggen är att tipsa om saker som gör ditt campingliv smidigare. Du kommer att kunna läsa olika recensioner där jag testar produkter och utrustning i det praktiska campinglivet. Där utöver ger jag dig också användbara guider på hur en viss typ av campingutrustning bäst används. Det ska nämnas att jag personligen föredrar camping i det fria; det vill säga utan direkta faciliteter som du normalt har sett på campingplatser. Därför kommer en stor del av bloggens innehåll som relateras till utrustning behandla utrustning och redskap som är nödvändiga när du campar i naturen. Det kan vara allt från stormkök och knivar till ryggsäckar och tält.

Smultronställen

Även om jag helst håller mina smultronställen för mig själv, vill jag gärna dela med mig av platser som absolut är värda ett besök enligt min mening. Här på bloggen kommer du garanterat att hitta nya smultronställen att planera in i din campingkalender. Under åren har jag utöver vårt svenska avlånga land vid flertalet tillfällen åkt med husvagn i både Danmark och Norge. Två grannländer jag verkligen har mycket att tipsa om när det kommer till campingupplevelse!

Innehållet på den här bloggen kommer så klart att vara tämligen subjektivt, men jag ska försöka förmedla campingplatser för alla typer av campare. Inklusive campingplatser med faciliteter, vilka jag personligen sällan besöker. I dessa fall ska jag försöka hålla en och samma mall när jag summerar, för att säkerställa att olika platser är bedömda utifrån samma aspekter.

Friluftsliv och motion

Jag kan som du säkert noterat, kalla mig för “friluftsmänniska” då jag tar alla tillfällen som ges till att vistas i skog, mark och natur, i akt. Gärna med löparskorna på eller på mountainbike-sadeln. Gillar du också den här typen av vardagsmotion har du mycket att se fram emot på min blogg. Mellan camping-raderna kommer du garanterat få en hel del motionsrelaterat innehåll!

Väl bemött! // Johan