Vad bör man ha med sig när man campar?

När man ska campa behöver man ha med sig en hel del, särskilt om man ska vandra långa sträckor eller campa under en lång period. Alla som någonsin har rest eller behövt packa något inför en resa eller dylikt vet hur lätt det är att glömma saker och ting. När man campar kan det faktiskt vara livsviktigt att man har med sig en del saker, och glömmer man andra saker så kommer troligtvis inte campingen att bli en särskilt angenäm upplevelse. I den här artikeln tas det allra viktigaste upp då det kommer till utrustning inom camping.

Sova

Att campa skulle inte vara på riktigt om det inte innebar att man spenderade natten utomhus. Se därför till att ha med allt som behövs för att få en bra natts sömn. Skaffa ett tält som är lätt att sätta upp och som är vattentätt. Det ska helst inte ta så mycket plats i ryggsäcken. Dessutom krävs det någon form av liggunderlag som inte behöver vara så märkvärdigt, men det ska också ta så lite plats som möjligt. Se också till att ha en bra sovsäck som värmer ordentligt och som hellre är för varm än för kall, det kommer du vara tacksam över om det blir många kalla nätter.

Rast

När man campar och vandrar långa sträckor så är vilan kanske det bästa som finns. Förvånansvärt ofta är det dock lätt att hitta bra sittplatser ute i vildmarken, och ofta är det blött. Jag använder därför en campingstol när jag är ute i vildmarken så att jag på så sätt alltid har en bra sittplats redo när det är dags för rast. Den bidrar förvånansvärt mycket till en bra vila. Glöm heller inte termosen och ett par kakor. Ingenting är så gott som ett par kakor efter många mils vandring.

Äta

Självklart behöver man ha med sig något att äta också. Ska man vandra långa sträckor kan det vara svårt att få med sig stora mängder mat i ryggsäcken. Det går dock att lösa genom att använda sig av frystorkad mat. På så sätt behöver man bara blanda innehållet i påsen med kokat vatten för att ha ett riktigt skrovmål, och det finns faktiskt många goda alternativ att köpa. Detta innebär såklart också att man bör ha med sig ett spritkök. Vissa tycker att man i vildmarken bör göra upp eld själv, men det är inte alltid så lätt som det låter, särskilt inte om det är fuktigt ute.

Dricka

Att ha tillgång till vatten kan vara ett problem, beroende på var man väljer att vandra. Om man vandrar i fjällområden rinner det ofta väldigt gott och färskt vatten i bäckar som går att dricka rakt av. Om man vandrar på andra ställen kan man behöva kolla upp på kartor var man kan få tag i vatten. Se till att skaffa en särskild vattenanordning som man kan lägga i ryggsäcken och suga i sig med hjälp av en slang när man känner för det. Att stanna och packa upp ryggsäcken varje gång man ska dricka är inte så roligt.