Varför camping är roligt

Många tycker att campa inte är så roligt eller gillar det inte av andra anledningar men det finns många sätt att göra camping roligt och det finns olika sätt samt många platser att campa på, så något borde det finnas för alla. Att campa är en spännande och rolig upplevelse som många svenskar njuter av varje sommar.

Boende

När du väljer boende till din campingsemester är det flera faktorer som spelar in. Vill ni vara mobila och flytta på er på ett enkelt sätt? Vill ni hellre ha ett fast boende under hela campingsemestern? Det spelar ingen roll om ni väljer husbil, husvagn, tält eller väljer att hyra stuga. Oftast delar boendena på toalett och duschar så vill man vara nära naturen passar tältning perfekt, inget rinnande vatten och bara ett tygöverdrag mellan er och natthimlen. Vill man enkelt kunna ta med sitt boende och byta campingplats kan det vara bäst med husvagn eller husbil. Då man redan har sin packning i boendet slipper man också packa upp och ner. Men har man inte tillgång till fordonet och inte vill sova i ett tält så kan man välja en stuga med en “riktig” säng och andra möbler.

Mat

En av de vanligaste tillagningssätten av mat vid camping är grillning. Det är många som väljer att ta med grillen på campingsemestern för att kunna njuta av den till fullo. Allt möjligt kan grillas från korv med bröd, marshmallows, halloumiburgare med mera. En kall öl framför den brinnande grillen kan vara precis vad som behövs på campingsemestern. Orkar du däremot inte ta med dig hela grillen för att grilla själv så finns det ofta restauranger i samband med campingplatsen för att du ändå ska kunna njuta av grillad mat utan att göra den själv. Om plånboken inte är så stor är smörgåsar och sallader är bra mat att förbereda innan campingsemestern går av stapeln.

Aktiviteter

På de flesta campingplatser anordnas det ofta aktiviteter om man inte känner att spela kort, grilla korv och dricka öl räcker på campingsemestern. Många erbjuder cykeluthyrning så ni kan ta en tur runt sjön eller kanske spela ett set minigolf? Det är vanligast att man campar på sommaren och ofta finns en strand eller badplats i närheten av campingplatsen för ytterligare vattenaktiviteter, bad eller om man bara vill jobba på solbrännan.

Andra vanliga, roliga aktiviteter som brukar vara vanligt på camping är spel och lekar av olika slag. Kubb, brännboll, boule eller varför inte dra ihop ett gäng och spela fotboll? För lugnare dagar på campingsemestern kan det vara skönt att slappna av med en bok i solstolen eller ta en fisketur i båten på sjön. Fördelarna med att campa är många beroende på vad du vill göra och få ut av din semester. Kanske vill du vakna upp och stiga rakt ut i naturen eller vill du kanske utforska allt vad Sverige har att erbjuda? Det spelar ingen roll om man vill slappna av eller leka och ha roligt, inom camping finns det något för alla.