fre. jun 14th, 2024

När man campar vid Björkenäscamping finns det flera intressanta turistattraktioner att besöka i närheten med husbilen. Nedan kommer några exempel.

Karlskrona

Att besöka Karlskrona med husbilen när man campar vid Björkenäscamping är en utmärkt dagstur. Karlskrona är en vacker stad med många sevärdheter och aktiviteter som passar både familjer och par. Här är några förslag på vad man kan göra i Karlskrona:

  1. Marinmuseum – Detta museum är en av de främsta sevärdheterna i Karlskrona och erbjuder en spännande upplevelse om Sveriges marina historia.
  2. Kungsholms fort – Ett historiskt fort som erbjuder fantastisk utsikt över Karlskrona och Östersjön.
  3. Stortorget – Detta torg är hjärtat av Karlskrona och här finns många fina byggnader och butiker.
  4. Blekinge Museum – Ett museum som erbjuder en djupdykning i Blekinges historia och kultur.
  5. Skärgården – Karlskrona ligger vid en fantastisk skärgård med många öar och vikar. Ta med husbilen och utforska de vackra omgivningarna.

Det finns också många restauranger, kaféer och barer i Karlskrona där man kan avnjuta lokal mat och dryck.

Ronneby Brunnspark

Ronneby Brunnspark är en välkänd turistattraktion i närheten av Björkenäscamping som är väl värd ett besök under en husbilssemester i regionen. Det är en stor park med en unik samling av träd och växter från hela världen. Här kan du njuta av lugna promenader genom trädgårdar och grönska, besöka den gamla brunnshallen och ta en avkopplande spa-behandling. För husbilsresenärer finns det flera ställplatser i närheten av Ronneby Brunnspark. Ett alternativ är Ronneby Havsbad som har en ställplats för husbilar och ligger bara 10 minuters bilresa från brunnsparken. Här finns även möjlighet till bad och andra aktiviteter vid havet. Andra närliggande ställplatser inkluderar Lyckå Camping och Dragsö Camping i Karlskrona. En annan intressant destination att besöka med husbilen är Ronneby Gamla Stan som är känt för sin charmiga bebyggelse med gamla trähus och kullerstensgator. Här kan man promenera runt i en lugn och avkopplande atmosfär och besöka lokala butiker och restauranger.

Öland

Öland är en stor ö som ligger utanför Kalmar på Sveriges östkust och är ett populärt resmål för husbilsresenärer. Om du campar på Björkenäscamping i Jämjö kan du ta dig till Öland med husbilen, antingen genom att köra norrut längs E22:an och sedan ta Ölandsbron över till ön, eller genom att köra söderut längs kusten och ta färjan från Oskarshamn. På Öland finns det mycket att se och göra, oavsett om du är intresserad av historia, natur eller kultur. Några av de populära sevärdheterna inkluderar:

  • Borgholms slott: Ett medeltida slott som ligger i Borgholm på Ölands östra kust. Slottet är öppet för besökare under sommarsäsongen och det finns även guidade turer.
  • Alvaret: En stor och karg kalkstensslätt som täcker en stor del av Öland. Alvaret är ett unikt naturområde med många sällsynta växt- och djurarter.
  • Ölands Djurpark: En stor djurpark som ligger i Höör på södra Öland. Här kan du se många olika djurarter från hela världen.
  • Eketorps borg: En välbevarad fornborg från järnåldern som ligger på Ölands södra kust. Här kan du gå på guidade turer och uppleva hur livet var för över 1000 år sedan.
  • Ölandsbron: En imponerande bro som sträcker sig över Kalmarsund och förbinder Öland med fastlandet. Bron är 6 km lång och är en av Europas längsta broar över havet.

Utöver dessa sevärdheter finns det också många fina stränder, cykel- och vandringsleder samt restauranger och caféer på Öland.

Kalmar Slott

Kalmar slott är en av de främsta turistattraktionerna i södra Sverige, och det är ett populärt resmål för besökare som campar vid Björkenäscamping. Slottet ligger i Kalmar, cirka en timmes bilresa från campingplatsen. Kalmar slott är en imponerande fästning med anor från medeltiden. Det ursprungliga slottet byggdes på 1100-talet, men det mesta av dagens slott dateras till 1500- och 1600-talet. Slottet har spelat en viktig roll i Sveriges historia, särskilt under Kalmarkriget på 1600-talet. Besökare som kommer till slottet kan utforska de olika delarna av byggnaden, inklusive tornen, källaren och kapellet. Det finns också en utställning som visar livet på slottet under medeltiden och renässansen. Under sommarmånaderna kan besökare också ta en guidad tur genom slottet eller delta i en av de många evenemang som anordnas på slottet. För husbilsresenärer som vill besöka Kalmar slott finns det flera parkeringsplatser i närheten, inklusive en stor parkeringsplats vid Ölandsterminalen. Det finns också flera campingplatser i området, inklusive Kalmar Camping, som ligger bara några minuters bilresa från slottet.

Av Maria